top of page
Painter

Free (h) Art Academy

Ervaar, beleef en leer!

Groepsverband
Max 6 volwassenen

Start oktober 2024!
Opgave is alvast mogelijk.

Ontwikkel je artistieke vrijheid!

De Free (h) Art Academy is een plek waar creativiteit bloeit en artistieke vrijheid tot leven komt. Hier willen we je inspireren om je intuïtie te volgen en ontdekken wat kunst voor jou kan betekenen. Ons programma is dus meer dan het volgen van kunstlessen. Het is een reis van persoonlijke ontwikkeling waarin je nieuwe mogelijkheden ontdekt. Wij bieden een veilige omgeving met gelijkgestemden en geven je de vrijheid om je eigen artistieke visie te ontwikkelen, zonder oordeel.

Hier kun je jezelf zijn en je creativiteit laten stromen.

Hide and Seek
Hide and Seek

Wij geloven nog steeds in magie ...

Wij geloven in de kracht van intuïtief werken. Door je innerlijke creatieve stroom te volgen, ontstaan er originele kunstwerken waar een deel van jou in aanwezig is. Kunst is een manier om je hart te openen en emoties te uiten. Dit zorgt voor een diepe verbinding met jezelf en anderen, een verbinding die je mee zult nemen in je dagelijks leven. 

Wij geloven dat kunst een krachtige manier is om jezelf te (her) ontdekken. Het is een reis naar binnen.  Het is een manier om je innerlijk kind opnieuw te laten worden geboren en vanuit die ongedwongen speelsheid, verbeeldingskracht en zonder oordeel, kunst te maken. 

 

Wij geloven in het bevorderen van de creativiteit en artistieke expressie door het toepassen van diverse kunstvormen, zoals collage, boetseren, schilderen, land-art en fotografie. Het programma stimuleert persoonlijke ontwikkeling door middel van kunstzinnige exploratie en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Wij geloven in het helend vermogen van beeldend werken. 

Wat gaan we doen

Wij gaan samen met een aantal gelijk gestemden het pad van kunst maken bewandelen. Met een groepje van circa 6 volwassenen gaan wij heerlijk creëren! Doen wat goed voelt. Lekker kliederen en uitproberen. Zonder oordeel.

Verloop 

We starten met een kop koffie of thee en wat lekkers. Ontspannen muziekje erbij om even te 'landen' in het atelier. Even kletsen met elkaar, je mag een kaartje trekken uit een card deck als je wilt en vervolgens mag je een keuze maken wat je wilt gaan doen.

 

Je kunt kiezen uit :

 

• schilderen

• met klei of was werken

• illustreren

• collages maken

• assemblages maken

• grafische druktechnieken

• stof bedrukken

• fotografie

- land art

 

Jij hebt de regie. Wij begeleiden waar nodig. Wanneer iedereen het leuk vindt en het weer laat het toe, dan kunnen we eventueel naar buiten gaan en ons met straat- of natuurfotografie of Urban schetsen bezig gaan houden.

Voor degene die het graag wil en er is ruimte, dan kan er gewerkt worden met een Adobe programma op een Apple computer. Hier kan Anneke je de basis van leren. Kortom er is veel mogelijk en alles is bespreekbaar. Jij hebt de regie en wij zijn flexibel!

'Wanneer je vrij in de kunst leert creëren, zonder te oordelen of je af te vragen wat een ander ervan vindt, dan zul je dit in het dagelijks leven ook meer gaan toepassen'

Balancing Rocks

Intentie.

De intentie van deze academie is dat het eigenlijk geen academie is. Wij gaan je namelijk niet echt wat leren. Het is een creatieve plaats voor volwassenen, die vrij willen kunnen bewegen, zonder oordeel. Die willen creëren, hun innerlijk kind weer tot leven willen laten komen, die vastgelopen zijn of gewoon ontspanning zoeken, technieken willen leren of juist lekker eigen'wijs' zijn en dit verder willen ontwikkelen op eigen kunstzinnig vlak. Je werkt zonder oordelen. Wij begeleiden jouw hierin en kunnen je tevens technieken aanreiken als je dat wilt.

Laten we samen werken!

Met gelijkgestemden beeldende kunst maken..

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Dank voor je bericht!

bottom of page