top of page
Yoga Class

YOGA

Groepsverband
kinderen & jongeren

Start medio 2024!
Opgave is alvast mogelijk.

Meer info?
Stuur een mail aan Fen!

Zelfbewustzijn

Yoga is een waardevolle beoefening van sport om kinderen en tieners te helpen bij het ontwikkelen van een positieve relatie met hun lichaam en geest. Door yoga te beoefenen, kunnen jonge mensen ontdekken hoe ze in hun kracht kunnen komen te staan en een groter gevoel van zelfbewustzijn kunnen ontwikkelen. Het biedt niet alleen fysieke voordelen, zoals het verbeteren van lenigheid en kracht, maar ook mentale voordelen, zoals ontspanning en stressvermindering.

Verbinding & concentratie

Voor kinderen en tieners kan yoga een manier zijn om zich te verbinden met zichzelf en anderen. Het stimuleert een gevoel van verbinding en gemeenschap door middel van samenwerking en begrip. Tijdens yogasessies leren jongeren vaardigheden zoals ademhalingstechnieken en concentratie, die hen kunnen helpen zich beter te concentreren en zich kalm te voelen in stressvolle situaties.

Grenzen leren kennen

Yoga draagt bij aan het algemene welzijn van kinderen en tieners door hen te leren luisteren naar hun lichaam en hun eigen grenzen te respecteren. Het kan ook bijdragen aan een gezonde levensstijl en een positieve houding ten opzichte van lichaamsbeweging en gezondheid. Door regelmatig yoga te beoefenen, kunnen jongeren hun zelfvertrouwen vergroten en een gevoel van innerlijke kracht ontwikkelen.

Onwikkeling

In het onderwijs en in buitenschoolse programma's wordt yoga steeds vaker gebruikt als een tool voor het bevorderen van het welzijn van kinderen en tieners. Het biedt een creatieve en speelse benadering van zelfexpressie en zelfzorg, wat essentieel is voor de ontwikkeling van jonge geesten en lichamen.

Kortom, yoga is een waardevolle en toegankelijke manier om kinderen en tieners te helpen om in hun kracht te komen, meer zelfbewustzijn te ontwikkelen, flexibiliteit en ontspanning te bevorderen, en een gevoel van verbinding te creëren, zowel met zichzelf als met anderen.

Docent

Fenna van Koningsveld.

Yoga Class
Yoga Class
bottom of page